Evolution-bmx.com:
5
4
3
2
1
Strani:

Veter v laseh

13
oktober
2013
  23:30
V sredo, 9.10.2013 smo sodelovali na prireditvi Veter v laseh, ki se je odvijala po celotnem športnem parku v Domžalah. Prireditev je namenjena osnovnošolskim otrokom in jih spodbuja h kreativnemu preživljanju prostega časa v naravi. Izkušnje, ki jih posameznik pridobi v okviru športne vadbe, vplivajo na celosten razvoj mladostnika.

Člani športnega društva EZ3X smo imeli svojo postojanko v domžalskem skateparku.
Poligon je bil zasnovan tako, da so ga lahko prevozili vsi otroci od prvega do devetega razreda.
Poligon je vključeval 3 glavne športe, s katerimi se ukvarjajo uporabniki domžalskega skateparka - to so BMX-kolo, SKATE ali rolka ter SKIRO.

Prek celotnega dopoldneva, torej od 9:00 do 11:30, se je pri nas razvrstilo okoli 20 skupin. Vse otroke smo seznanili z nalogo, ki jih čaka ter demonstrirali vožnjo in jim tako prikazali, kaj pričakujemo od njih. S poligonom se je lahko spopadel prav vsak, ki si je tega želel.
Za varnost smo poskrbeli z zaščitno čelado ter spremstvom prek celotnega poligona. Po opravljeni preizkušnji smo nadobudne športnike nagradili z društvenimi nalepkami ter odgovarjali na njihova vprašanja.

Spodaj v videu si lahko ogledate, kako smo se imeli na poligonu v skateparku ter nekaj utrinkov zabave otrok na drugih postojankah.

Lep pozdrav Ekipa EZ3X

Komentarjev: 3007
Poročilo z dogodka:Kruha in Iger BMX & SKATE end of summer session 2013

1
oktober
2013
  22:22
V soboto, 31. avgusta smo v sklopu festivala Kruha in Iger ob zaključku počitnic organizirali BMX & SKATE end of summer session.
Festival je bil namenjen predvsem druženju in skupnemu preživljanju prostega časa ob športu, ki nas povezuje.
Za finančno pomoč je poskrbela Zavarovalnica Triglav, nekaj praktičnih nagrad pa je priskrbelo naše športno društvo EZ3X.

Druženje na Ekstremnem poligonu Bistrica, oziroma skateparku kot ga imenujemo, se je pričelo ob 12. uri, ko so se začeli zbirati prvi obiskovalci. Obiskali so nas skaterji ter bmx-arji z vseh koncev Slovenije - Gorenjske, Dolenjske, Štajarske in Primorske, največ udeležencev pa je bilo lokalnih - iz Kamnika ter seveda Domžal.

Kasneje, ko se je nabralo zadostno število obiskovalcev, smo organizirali prijateljsko tekmovanje.
To tekmovanje je bilo Team battle, torej tekmovanje ene dvojice (skater in en bmx-ar) proti drugi dvojici.
Skater in bmx-ar sta se skupaj podala na poligon ter v dveh minutah pokazala, kako obvladujeta rolko in kolo, sledila je druga dvojica ter zatem glasovanje. Z glasovanjem - dvigom roke smo izglasovali, katera dvojica je napredovala.

Zmago na tekmovanju sta si privozila Primož Habat ter Vid Florjanec. Oba se s tem športom ukvarjata že več kot 15 let in sta si v tem času pridobila ogromno veščin, ki so jima pomagale do zmage.
Na drugo mesto sta se uvrstila Robert Kos in Sebastjan Pernič, mlada ter perspektivna lokalca, ki do potankosti poznata poligon.
Tretje mesto pa sta zasedla Max-Maksimiljan Gerčar ter Matjaž Mikuž.
Vsi zmagovalci so dobili praktične nagrade.

Po tekmovanju smo še malo snemali dogajanje na skateparku. Videli smo obilico zanimivih trikov
prek jumpboxa, raznih transferjev in kombinacij, bilo pa je tudi nekaj padcev, a smo dan zaključili brez poškodb.

Prijetno druženje smo zaključili s skupinskim fotografiranjem ter peko koruze in krompirja.

Spodaj si lahko ogledate video dogodka, v galeriji pa je izbor najboljših fotografij.
Ostale fotografije si lahko ogledate na našem Facebooku

Lep pozdrav Ekipa EZ3X
(1)Komentarjev: 3389
Video z dogodka Evolution-bmx jam

5
saptemer
2013
  21:25
V soboto, 29.6.2013 smo v sklopu festivala Domžale Summergames organizirali Evolution Bmx Jam 2013.
Glavna sponzorja Evolution-bmx ter Monster energy drink sta poskrbela za denarne in praktične nagrade ter s tem privabila tekmovalce iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Na tekmovanje se je prijavilo 34 riderjev - tekmovalcev. Tekmovalci so bili razdeljeni v 3 skupine: osnovna šola, kjer so tekmovali 3 tekmovalci, skupina amaterjev s 16 tekmovalci in skupina profesionalcev, kjer se je za denarne nagrade pomerilo 15 tekmovalcev.
V kvalifikacijah smo iz skupin profesionalcev in amaterjev dobili 8 tekmovalcev, ki so napredovali v finale.
V finalu smo lahko videli veliko dobrih trikov, kot so backflip barspinn, double tailwhip, flair, poizkus frontflipa preko spin-a, 360 tailwhip, decade, supermen, obrate za 540 stopinj, razne kombinacije trikov na railu in quarterju ter raznorazni transferji.
Sam dogodek si je prišlo ogledat tudi lepo število gledalcev, ki so z navijanjem, ploskanjem ter vzklikanjem vzpodbujali tekmovalce, da so le ti vozili po svojih najboljših zmožnostih.

Velik napredek ter obete so pokazali osnovnošolci, ki so si s svojo
vožnjo prislužili praktične nagrade :
1. mesto OŠ je zasedel Martin Smrekar (slo),
2. mesto OŠ je zasedel Nan Metro (slo),
zaradi poškodbe pa je pred finalom odstopil Matej Živančič.

Tudi najboljše amaterje je nagradila trgovina Evolution-bmx
Evolution-bmx:
1. mesto AM je zasedel Tomaž Kolar (slo)
2. mesto AM je zasedel domačin Kristijan Rojs (slo)
3. Mesto AM je zasedel Robert Tkalčec (hr)

Razpored ostalih v skupini amaterjev:
4.mesto Mak Cattaleni,
5.mesto Jani Kette,
6/7.mesto Jože Podbregar & Blaž Godina,
8.mesto Jaka Miklavčič

V PRO kategoriji je zmagal Slovenec Voranc Kumar, ki si je s suvereno vožnjo prislužil ček za 500 eur. 2.mesto si je privozil Marin Ranteš iz Varaždina - Hrvaška, ki se redno uvršča na zmagovalne odre raznih mednarodnih tekmovanj!, in si prislužil ček za 300 eur. 3. mesto si je privozil Rok Krivec z Jesenic ter si prislužil ček za 200 eur.

Razpored ostalih v skupini PRO:
4. mesto Daniel Baumgartner,
5. mesto Mario Markotić,
6. mesto Domen
Fekonja,
7. mesto Bruno Muška,
8. mesto Svit Zagorc

Tekmovanje je pokazalo, da se nam ni treba bati za prihodnost slovenske BMX scene, v kolikor bodo v Sloveniji primerni pogoji za trening.

Spodaj si lahko ogledate video utrinke s tekmovanja.
l.p. ekipa ez3x
Komentarjev: 167
ŠOLA ŠPORTA jesenski termin

1
saptemer
2013
  22:20
Termini za Šolo Športa, ki bo potekala v mesecu Septembru.

Vse Dodatne informacije ter kako se prijavite boste izvedeli >>TUKAJ<<


TERMINI TEČAJEV za SKATE, BMX in SKIRO

Ponedeljek 16.9.2013 od 18.00 do 19.30
Torek 17.9.2013 od 18.00 do 19.30
Sreda 18.9.2013 od 18.00 do 19.30
Četrtek 19.9.2013. od 18.00 do 19.30
Petek 20.9.2013 od 18.00 do 19.30

Dogodek na Facebooku
Komentarjev: 2546
Kruha in Iger BMX & SKATE end of summer session 2013

24
avgust
2013
  19:27
Bliža se konec dopustov in konec počitnic kar pomeni tudi konec poletja. Luštno je blo dokler je trajalo, ampak traja lahko še kak dan več. In sicer 31. AVGUST bo ta dan, ko se bo EZ3X poslovil od poletja 2013.

Odvijal se bo BMX & SK8 end of summer SESSION v domžalskem skateparku, dogajalo se bo od 12ih naprej pa do poznih ur nihče ne ve koliko poznih ur. Kako to, da kar BMX & SK8 skupaj? Želja po taki kombinaciji eventa je predvsem zato, da bi radi dosegli in dokazali da ni nobene potrebe po nespoštovanju eden do drugega in se lahko vsi skupaj zabavamo in družmo, ker konec koncev smo vsi za eno stvar in to je RIDE OR GO HOME!

Vabljeni ste vsi, ki furate in tudi vsi tisti, ki furate in podpirate to sceno, da se mamo skupaj luštn, za muziko bo poskrbljeno, hrane in pijače ne bo manjkal, če bo še odprt bazen se bomo mal noter ohladil, zvečer pa reflektorji in koruza v akciji, da zaključmo ta dan kot se spodobi in se uradno poslovimo od poletja.

Dodatni program:
- Tekmovanje mešanih trojk v odbojki na mivki
 - Turnir v malem nogometu(igrišče na umetni travi na odboj)
 -Tekmovanje v ekstremnih športih(team battle)
 - Turnir v metanju podkev
 - Tekmovanje v vlečenju vrvi na mivki
 - Tekmovanja v igri z žogo
 - Turnir v beer-pongu
 - Delavnica street workout(slackline – hoja po gurtni)
 - Aerobika in pilates vadbe KAKO FIT SO DOMŽALE
 - Hooping vadbe za najmlajše
 - Predstavitev društev in klubov
 - Delavnice za otroke in odrasle


COME AND SEE!!!!!!!!!!!!

V primeru dežja pa pomeni da je poletja že konec in smo prepozni, mal heca! Ja v primeru dežja pa prestavimo session na nedeljo.

Dogodek na Facebooku


Se vidimo!

Komentarjev: 9
Domžale Summergames poročilo z dogodka

3
julij
2013
  19:25
Dne 29.6.2013, se je v Domžalah zgodil prvi športni festival DOMŽALE SUMMER GAMES, ki ga je organizaralo naše društvo – ŠD EZ3X. Festival je bil namenjen medgeneracijskemu druženju in tekmovanjih v raznih športih in igrah, v katerih je lahko sodeloval vsak. Dogodek se je odvijal v športnem parku na večih lokacijah, osrednji del dogajanja pa se je odvijal na območju kjer se nahajajo igrišča za odbojko na mivki za bazenom. Festival smo kljub slabi vremenski napovedi otvorili ob 10. uri dopoldan ter začeli s programom, ki je vključeval: turnir v odbojki na mivki, tekmovanje z BMX kolesi na poligonu za rolkanje, tekmovanje v metanju podkev, tekmovanje v vlečenju vrvi, turnir v beer-pongu, tekmovanja v igri z žogo, poleg vseh tekmovanj pa je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki so lahko ustvarjali v likovni in umetniški delavnici. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v hoji po gurtni in seznanili z vse bolj popularno vadbo streetworkout, za nežnejši spol pa so poskrbele izkušene vaditeljice aerobike in drugih vadb, ki so predstavile kako FIT so lahko DOMŽALE. Ob prijetnih poletnih glasbenih ritmih se je na vseh prizoriščih dogajalo skozi cel dan tja do večernih ur, ko so se zaključila vsa tekmovanja. Na sporedu je bila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim, ki so jih prispevali pokrovitelji festivala. Sledila je zabava z glasbo za vse generacije z DJ-em. Glede na to, da se je tovrsten festival zgodil prvič, je bila udeležba nad pričakovanji. Tekmovanj in iger se je udeležilo preko 100 udeležencev raznih starostnih skupin od najmlajšega, ki je štel komaj 9 let pa tja do najstarejšega, ki je štel preko 60 let. Namen medgeneracijskega druženja je bil dosežen in je pokazal, da se tovrstnih projektov manjka in nam je dal potrditev,da je ideja prava in da Domžale potrebujejo podobne dogodke, kar je dokazal tudi številčen obisk obiskovalcev in mimoidočih. Pohvalimo pa se lahko tudi, da se je festivala udeležilo lepo število športnikov iz tujine in sicer Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Italije in Nemčije.
Radi bi se še enkrat zahvalili vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem projektu in se že vnaprej veselimo festivala prihodnje leto.


Lep pozdrav, EKIPA ŠD EZ3X
Komentarjev: 6
EZ3X na prireditvi MAVRIČNO POLETJE

17
julij
2013
  10:33
Člani Šd.EZ3X (izi triks), smo letos sodelovali na prireditvi MAVRIČNO POLETJE, ki jo je organiziralo športno in atletsko društvo Mavrica. Zaradi slabega vremena je del prireditve potekal pod nadstreškom domžalskega drsališča v Športnem parku del pa na košarkaškem igrišču zraven.

Člani našega društva so pokazali, kakšne vragolije lahko izvajamo z rolko, skirojem ter BMX kolesom.
Zanimanje otrok za tovrstne športe je bilo kar veliko. Vsak si je lahko sposodil našo opremo, ki jo imamo na razpolago ter se preizkusil z vožnjo po poligonu, ki smo ga v ta namen postavili na košarkarskem igrišču.

Spodaj si lahko v galeriji ogledate nekaj utrinkov, ki jih je s fotoaparatom ujel Peter Koprivnikar.

Lp, ekipa EZ3X
(1)Komentarjev: 0
ŠOLA ŠPORTA med poletnimi počitnicami

6
julij
2013
  11:45
Termini za Šolo Športa, ki bo potekala v mesecu Juliji in Avgustu.
Vse Dodatne informacije ter kako se prijavite boste izvedeli >>TUKAJ<<

TERMINI TEČAJEV v Juliju

Šola športa za SKATE in ROLANJE bo potekala naslednje dni:

Ponedeljek 15.7.2013 od 17.00 do 18.30
Torek 16.7.2013 od 17.00 do 18.30
Sreda 17.7.2013 od 17.00 do 18.30
Četrtek 18.7.2013 od 17.00 do 18.30
Petek 19.7.2013 od 17.00 do 18.30

Šola športa BMX in SKIRO pa iste dni 1 uro kasneje in sicer:

Ponedeljek 15.7.2013 od 18.00 do 19.30
Torek 16.7.2013 od 18.00 do 19.30
Sreda 17.7.2013 od 18.00 do 19.30
Četrtek 18.7.2013. od 18.00 do 19.30
Petek 19.7.2013 od 18.00 do 19.30

TERMINI TEČAJEV v Avgustu

Šola športa za SKATE in ROLANJE bo potekala naslednje dni:

Ponedeljek 5.8.2013 od 17.00 do 18.30
Torek 6.8.2013 od 17.00 do 18.30
Sreda 7.8.2013 od 17.00 do 18.30
Četrtek 8.8.2013 od 17.00 do 18.30
Petek 9.8.2013 od 17.00 do 18.30

Šola športa BMX in SKIRO pa iste dni 1 uro kasneje in sicer:

Ponedeljek 5.8.2013 od 18.00 do 19.30
Torek 6.8.2013 od 18.00 do 19.30
Sreda 7.8.2013 od 18.00 do 19.30
Četrtek 8.8.2013. od 18.00 do 19.30
Petek 9.8.2013 od 18.00 do 19.30

Dogodek na Facebooku.


Video s tečajev, ki so potekali med prvomajskimi počitnicami.
Komentarjev: 0
5
4
3
2
1
Strani: